Be cool play harmonica!!

Info

Music

De muzikant

Als er iets is wat Benjamin graag doet dan is het wel optreden. Om dat te kunnen doen speelt hij in verschillende bands of treed hij op als gastmuzikant. 

Naast alle workshops en het lesgeven heeft Benjamin maar één uitlaatklep en dat is optreden. Hij vind het geweldig om het publiek te vermaken een vette stomende en swingende blues. Van Chicago tot West Coast Blues het maakt niet uit want hij speelt het allemaal. Maar goed beeld en geluid zeggen meer dan tekst dus hier wat inspiratie voor jou als luisteraar.

 

 

 

Harmonica meets Techno

MrFunk & Benji Bluess

 

Smelly Mike - Looking for my baby

Music & lyrics Benjamin Streuper

 

 

Wil je Benjamin boeken met één van zijn bands of acts? Klik hier om met Benjamin in contact te komen..

 

Music

Als muzikant houd ik mij bezig met verschillende werkzaamheden. Zo speel ik in de west coast blues band "Flat Tire" en werk ik voor de Stichting MEMO. Wil je meer lezen over deze werkzaamheden klik dan op één van de onderstaande links:

Gear


Hier vind je allerlei informatie over de instrumenten versterkers en andere materialen die ik gebruik voor mijn optredens. Zowel voor de mondharmonica als zang. Ook speel ik een aardig stukje gitaar, dat is alleen bedoeld voor het schrijven van teksten en muziek.

 

Mondharmonica:

Marine Band

Momenteel gebruik ik de Hohner Marine Band classic. Ik gebruik deze bluesharp om zijn toon, de goeie reactie op mijn spel en hij is betaalbaar. In het verleden blies ik erg hard waardoor de mondharmonica's snel vals werden maar tegenwoordig niet meer en dan is dit een fijne harp

 

 

 

Lee Oskar

In het verleden heb ik Lee Oskar gebruikt. Deze keuze voor deze bluesharp was vooral omdat ik erg hard blaas waardoor ik andere merken erg snel vals speelde. Deze harp gaat langer mee en je kan heel eenvoudig de reeds vervangen.

 

 

 

Versterkers:

Fender Bassman 1959 reissue

De keuze voor deze versterker is vooral om zijn vermogen. Het is een 50 watt buizenversterker en wil je in een band ook goed te horen zijn heb ik gemerkt dat dit een fijne versterker is. Zijn toon is goed en ik heb 2 buizen in de voortrap vervangen waardoor ik minder snel feedback krijg. Het nadeel van deze versterker is dat hij eigenlijk pas vanaf volume stand 3,5 goed gaat klinken. Dat betekend dat je voor kleinere locatie deze versterker niet kan gebruiken zonder dat mensen doof worden.

 

 

 

 

 

Fender Blues Junior

Dit is mijn aller eerste versterker. Ik heb deze gekocht speciaal voor de mondharmonica. Het is een 15 watt buizenversterker. Ik ben zelf niet erg tevreden voor de mondharmonica. Achteraf gezien had ik liever een gekocht met een kleinere speaker. De 12” speaker reageert niet zoals ik het graag wil. Daarom gebruik ik hem meer voor de keren dat ik gitaar speel. Dan is het een fijne versterker.

 

 

 

 

Fender Champion

Deze fijne 5 watt buizenversterker gebruik ik om thuis mee te oefenen. Hij gaat net niet te hard en door zijn lage vermogen kun je hem ver opendraaien waardoor je een dikke rand kan geven aan je toon. Het is een eenvoudige versterker met alleen een volume potmeter dus makkelijker kan haast niet.

 

 

 

Microfoon:

Astatic JT30

Als je dan een mic. gebruikt dan is dit toch wel een goeie. Het originele element geeft je toon zodanig een rauwe rand dat je al gauw weer terug in de jaren 40 terecht komt. Door zijn vorm geeft hij de mogelijkheid om goed te ‘cuppen’ wat voor de mondharmonica heel belangrijk is als je elektrisch speelt. Verder geeft hij weinig feedback en dat is erg fijn.

 

 

 

Green Bullet 520DX

Dit was mijn eerste microfoon speciaal voor de mondharmonica. De eerste jaren veel gebruikt in combinatie met de Blues Junior. Je moet er even mee leren werken omdat je met deze combinatie snel feedback krijgt. Je leert wel goed om te gaan met je volumeknop. Wat betreft toon, geeft deze microfoon te weinig rand. Hij klinkt redelijk clean vergeleken met de JT30. Maar goed het was dan ook mijn eerste en aldoende leert men EN het is goed om een reserve bij je te hebben.

 

 

Effecten:

Carl Martin Red Repeat

Dit analoge delay pedaal geeft een geweldige ‘slap back’ maar hij klinkt ook goed als een beetje wil spacen tijdens je solo. Ook voor gitaar is het een mooi pedaal als je een beetje van Rock & Roll houdt. Daarnaast is hij betaalbaar.

 

 

 


 

Mijn overige gear...

 

Zangmicrofoons:

Shure SM58

Fame 50’s microphone

 

Elektrische en akoestische gitaar:

Vintage: Stratocaster

Samic: western gitaar

Blues duo

Binnenkort meer over het blues duo project

Stichting MEMO


Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in contact komen met muziek en cultuur. Dat gebeurd door op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen muzikanten te laten optreden. Ik laat mij door de stichting inhuren om op zowel de KDV en PSZ als basisscholen op te treden.

 

Voor meer informatie over MEMO bezoek de website:

 

 

HIER NOG EEN AANTAL FOTO'S EN FILMPJES VAN MIJ IN ACTIE ALS MEMO ARTIEST!!

 

FOTO'S..

 

 

 

 

FILMPJES..

De rechten van deze film behoren tot Natascha Salij en Manuel Rui Fernandes

 

De rechten van deze film behoren tot Natascha Salij en Manuel Rui Fernandes

 

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

Mondharmonicawinkel.nl

BikMic Harmonica Mic's