for all your harmonica stuff..

Biografie

Vol passie en enthousiasme vertegenwoordigt Benjamin Streuper de (diatonische) mondharmonica in Nederland. Dat doet hij als docent en muzikant. Als docent verzorgt hij diverse mondharmonicacursussen, privélessen en workshops. Sinds januari 2013 geeft hij ook mondharmonica les aan de muziekschool Heemskerk.

Als muzikant is hij de frontman van de band Smelly Mike en de Ampshakers en speelt hij regelmatig mee als gastmuzikant. Ook is hij de zanger en frontman van de door hem samengestelde School of Blues band waarmee hij zijn leerlingen de kans biedt om band ervaring op te doen door live op te treden. 

Inmiddels heeft hij voor verschillende opdrachtgevers een workshop mogen geven. Bekende namen zijn VUMC te Amsterdam, De Belastingdienst te Apeldoorn, De Nederlandse bank te Amsterdam. Naast de workshops voor bedrijven laat hij zich ook inhuren door de stichting SWING. Zij organiseren voor scholen en bijzondere inrichtingen workshops voor kinderen. In opdracht van de stichting SWING heeft Benjamin workshops gegeven bij onder andere: Jeugd Detentie Centrum Amstelbaken en Hoenderloo Groep.  

Benjamin is geboren in Ede op 4 december 1982. Van 1992 tot 2002 heeft hij trompet gespeeld bij Showband Irene uit Ede. Daar werd al snel duidelijk dat over een flinke dosis muzikaliteit beschikte. Tijdens deze periode heeft hij 2 diploma´s behaald op de trompet. In augustus 2003 heeft hij de trompet ingeruild voor de mondharmonica en heeft zich tot op heden het instrument volledig zelf eigen gemaakt. Benjamin heeft sinds zijn eerste optreden met een dweilorkest veel ervaring opgedaan met allerlei bands en muzikanten in verschillende stijlen van blues tot techno.

Van februari 2010 tot september 2010 heeft Benjamin twee lespraktijken tijdelijk overgenomen. Waarvan één praktijk bij het Muziekpakhuis. In september 2010 heeft hij gesolliciteerd bij het Muziekpakhuis en sinds dien heeft hij daar zijn zelfstandige lespraktijk. In 2010 heeft hij zijn privélespraktijken opgebouwd van 0 naar gemiddeld 40 leerlingen. Na het betrekken van een ruimte in het pand aan de Surinameweg 2 in Haarlem heeft hij de Benjamin Harmonica High School opgezet. Hier kunnen mensen terecht voor allerlei verschillende lessen. De High School vind je zowel bij het Muziekpakhuis in Amsterdam als in Haarlem.

 

 

 

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

Mondharmonicawinkel.nl

BikMic Harmonica Mic's

Zoek in de website