for all your harmonica stuff..

Laatste nieuws

Kom ook naar het Mondharmonica festvial te Helmond!!

DIT IS JE LAATSTE KANS!! Om nog deel uit te kunnen maken van het jaarlijkse Mondharmonica Festival in Helmond georganiseerd door Viola Barends. De dag bestaat uit optredens, workshops en kennismaken met andere mondharmonica enthousiastelingen.

De kosten bedragen €25,- pp. En dat geeft je toegang tot de workshop Iers Harmonica spelen door Tijn Berends, workshop chromatisch mondharmonica door Tim Welvaars en de workshop blues door Benjamin Streuper.

Wil je ook mee eten dan bedragen de kosten voor de lunch €5 en voor het diner €15,-. Om je aan te melden ga je naar www.violaharmonica.com.

 

9e editie Benjamin Harmonica High School in Concert

Op 22-11-2015 vind de 6e editie van Benjamin Harmonica High School in Concert plaats aan de Surinameweg 2 in Haarlem. Dus kom kijken en alle deelnemers aanmoedigen! Zoals altijd zullen de leerlingen begeleid worden door de enige echte School of Blues band!!

Het ontvangst is om 14.00 uur. Het concert start om 14.30 uur en duurt tot +- 16.30 uur. Om de onkosten te dekken is er een entree van €5,- per persoon (kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang). 

De set lijst is inmiddels compleet en het beloofd wederom weer een te gekke en bijzondere middag te worden. Dus mis het niet en kom genieten van alle toppers op 21 mei!! 

 

BENJAMIN HARMONICA WENST U PRETTIGE FEEST DAGEN!!

Het was een te gek jaar! Vol en dynamisch jaar met veel nieuwe leuke klanten, leerlingen en workshops. Maar Benjamin is ook nog getrouwd en vader geworden van een zoon dus al met al zijn we weer klaar voor de feestdagen en op naar 2017 voor weer een geweldig jaar met veel mondharmonica!!  

 

Hommage aan Toots Thielemans

22-8-2016 23.05 uur. Zojuist was Benjamin Harmonica op TV bij Hart van Nederland met een Hommage aan de vandaag overleden legende, Toots Thielemans. 

Het was een leuke ervaring hoewel de aanleiding erg treurig is. Het was een eer om deze mooie bijdrage geleverd te hebben aan deze trieste dag in de wereld van de mondharmonica. We zullen je missen Toots!

Hieronder vind je een video met alle stukken gemaakt door SBS 6, Hart van Nederland met in de hoofdrol Toots Thielemans en Benjamin "Harmonica" Streuper. Het is heel goed gelukt en een mooie hommage aan de legende. RIP Toots!!

 

Bron en rechten beeldmateriaal behoren tot:

SBS 6, Hart van Nederland, 22 augustus 2016

www.hartvannederland.nl

www.sbs6.nl

 

 

Mondharmonica legende "Toots" overleden!!

Op 22 augustus 2016 is de mondharmonica held van heel Nederland, België en misschien wel de hele wereld overleden.

Hij was nog maar 2 jaar met pensioen tot hij in zijn slaap is overleden. Met zijn hit Bluesette, zijn periode met Charlie Parker en natuurlijk de soundtrack van Turks Fruit en Baantjer, maar ook Sesamstraat (Amerikaanse versie) heeft hij ervoor gezorgd dat niemand meer om Toots en de mondharmonica heen kon. Voor vele mondharmonica liefhebbers en spelers was hij een grote inspiratie bron. Zelfs grote artiesten als Stevie Wonder waren fan van Toots. Gelukkig kunnen we nog lang nagenieten van al zijn muziek dan wel op plaat en helaas niet meer live met Toots op het podium.

Toots bedankt!!   

 

Benjamin Harmonica te horen op TV!

Binnenkort maakt Benjamin Harmonica zijn debut op TV. Je zal mij niet zien maar wel horen tijdens een aflevering in de serie Heeren & Meester met in de hoofdrol Daan Schuurmans. Donderdag 28 mei 2015 ga ik tijdens de opnamen van de serie Heer en Meester, op mijn mondharmonica de voice over inspelen voor de rol van Jan Slagter (omroep Max) als straatmuzikant. Tot die tijd moet ik nog wel even oefenen om het liedje "Aan de Amsterdamse grachten" als een zwerver te laten klinken. 

Klik hier voor meer info over de serie..

Binnenkort hier de datum en tijd van de uitzending!  

Mondharmonica les met Jan Slagter van Omroep MAX!

Zojuist teruggekomen uit Utrecht van een mondharmonica les met Jan Slagter. In verband met een rol als straatmuzikant in de serie "Heer en Meester" moet Jan Slagter mondharmonica leren spelen en zo werd ik ingeschakeld om Jan Slagter te helpen hierbij.

Ik begon met het uitleggen van de beste manier waarop hij het instrument kan vasthouden en vervolgens mocht hij een enkele noot proberen te spelen. Dat viel niet mee in het begin maar met de juiste tips en oefening lukte het Jan om na 20 minuten zijn eerste enkele noten te spelen. Vervolgens hebben we nog even de toonladder geprobeerd te spelen en daarna moest hij weer verder na een volgende afspraak. 

Eind mei zijn de opnames en ik verwacht dat het Jan zeker gaat lukken om de sterren van de hemel te spelen! Succes!!

 

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

Mondharmonicawinkel.nl

BikMic Harmonica Mic's

Zoek in de website